Huisregels

Huisregels

Betaling van voorschot

Het voorschot dient te worden betaald binnen de 14 dagen na reservatie. Enkel zo kan de geboekte periode worden vastgelegd.

Betaling van de huurprijs

Verbruik van water, electriciteit, gas en hout is inbegrepen in de prijs. Onze prijzen gelden bij een normaal verbruik.

Bij onze prijzen is de eindschoonmaak inbegrepen. 

De overeengekomen huurprijs  dient uiterlijk 6 weken voor de aanvang van de huurperiode te worden overgemaakt.

Voor reserveringen van een verblijf binnen de zes weken:
de volledige huurprijs samen met de waarborg dient betaald te zijn binnen twee weken na vastleggen van de huurperiode.

Waarborg
Onze vakantiewoning beschikt over waardevolle spullen en deze dient om eventuele ongelukjes of beschadigingen te vergoeden.

Op hetzelfde ogenblik als de betaling van de resterende huurprijs dient ook een waarborg van 300 euro te worden betaald.
Als er geen schade of vervreemding is van de huisraad  van de vakantiewoning zullen wij uiterlijk binnen de 14 dagen na het beïndigen van de verhuurperiode de waarborg terugstorten aan de huurder op het door hem aangegeven rekeningnummer.

Is er schade die het bedrag van de waarborg te boven gaat, dan is de huurder verplicht een aanvullende schadevergoeding te betalen.

De vakantiewoning wordt verhuurd voor maximaal 9 personen

Wij verhuren niet aan jongerengroepen/vrijgezellen 

Nachtlawaai: het is verboden van 22:00u tot 6:00u ’s morgens nachtgerucht of nachtrumoer te veroorzaken dat hoorbaar is voor omwonenden, waardoor hun rust kan verstoord worden.    

In de chalet mag NIET binnen GEROOKT worden! Er zijn buitenshuis asbakken voorzien. 

De huurder is verplicht de gehuurde vakantiewoning naar behoren te gebruiken en netjes opgeruimd, bezemschoon achter te laten, alles terug op zijn oorspronkelijke plaats te zetten. Poetsmateriaal is aanwezig in de garage van de vakantiewoning. Indien de chalet niet naar behoren is achtergelaten zal er een bedrag worden afgehouden van de waarborg bovenop de eindschoonmaak. De ‘prijslijst’ hiervan vindt u in de informatiemap in de chalet, en in de informatiebundel die u krijgt bij de boeking.

De huurder wordt vriendelijk verzocht bij het beïndigen van de huurperiode steeds te melden of bepaalde stukken van huisraad dienen te worden vervangen (een glas of bord gebroken, …)

Indien bepaalde schade voortvloeit uit het normale gebruik van de huisraad en de huurder dit spontaan meedeelt zal hiervoor geen vergoeding worden aangerekend. Deze maatregel is vooral om de vakantiewoning zo optimaal mogelijk ingericht te houden, zodat het verblijf voor elke huurder even comfortabel is.

WAT BRENGT U ZELF MEE?

De huurder zorgt zelf voor beddengoed, kussenslopen, badhandoeken en theedoeken, en (extra) vaatwastabletten (er liggen er steeds een aantal voor u klaar) en (extra) toiletpapier. (steeds een rol ter beschikking ter plaatse, gelieve deze te vervangen indien gebruikt)

Afmetingen bedden :

2pers: 160×200 / 4-seizoensdekbed 220×240 / kussens 50×60 (2x aanwezig)

1pers: 90×200 / 4 seizoensdekbed 150×200 / kussens 50×60 (2x aanwezig)

Deze twee 1-persoonsbedden kunnen tegen elkaar worden geschoven als tweepersoonsbed (=180×200)

3pers stapelbed: 90×200 / dekbed 150×200 / kussens 50×60

Ook bij gebruik van slaapzakken dient u een onderlaken en kussensloop te gebruiken.

De bedden zijn voorzien van donsovertrek en kussensloop, alsook een matrasbeschermer. Het spreekt voor zich dat u hier uw eigen beddengoed over heen trekt.

Afvalverwerking

Afvalzakken en PMD zakken zijn ter beschikking in de vakantiewoning en alle afval dient correct gesorteerd te worden. 
(Rest, PMD, karton) 

Huisdieren
Een of meerdere honden zijn toegestaan (steeds in overleg), de huurder dient dit vooraf mee te delen aan de verhuurder, zo kunnen wij voor uw hond ook een welkomstgeschenkje klaarleggen.

We wijzen er wel op dat een hond niet is toegelaten in de slaapkamers en bedden of in de douche. Men dient de hond te laten drogen of af te drogen bij het betreden van de woning. Dekentjes uit de longchair van de zetel zijn niet bedoeld voor uw huisdier.
Indien uw hond in de zetel gaat of op de stoelen zit, vragen wij u vriendelijk om eigen dekentjes mee te brengen om de zetel af te dekken. (stoffen zetel) 

Uw hond mag nooit alleen achterblijven in de woning tenzij in een bench, dit om te voorkomen dat het achtergelaten dier in een voor hem vreemde omgeving door schrik zou worden overvallen waarbij de kans bestaat dat het interieur beschadigd wordt.

Uitwerpselen in de tuin en haren van uw huisdier binnen dienen verwijderd te worden bij het verlaten van de vakantiewoning. Dit uiteraard om hygiënische redenen. Spelende kinderen in de tuin trappen hier niet graag in ;). Breng dus net zoals thuis poepzakjes mee als u buiten gaat. In de garage vindt u een stofzuiger.

Ook wanneer u gaat wandelen zijn de poepzakjes trouwens verplicht.
Uiteraard zorgt u zelf voor slaap- en voedermateriaal.

Wij rekenen geen extra kosten aan voor het verblijf van uw huisdier. 

Wanneer wij vaststellen dat deze regels zijn overtreden zal er aanspraak worden gemaakt op de huurwaarborg.